Vier het Leven ook aangesloten bij Platform Zorg en Welzijn
Geplaatst op 30-04-2020 om 18:55
Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, museum- en concertbezoeken voor ouderen die veelal thuis zitten. Zij worden van deur tot deur begeleid en genieten van een arrangement waarbij alles is geregeld om zorgeloos uit te gaan.

Samen uit, samen genieten
Vier het Leven telt landelijk meer dan 1.900 vrijwilligers – veelal cultuurliefhebbers - die zorg dragen voor een persoonlijke begeleiding van de ouderen. Elke vrijwilliger begeleidt maximaal drie ouderen per activiteit waarbij ‘samen uit, samen genieten’ centraal staat.

Onze kracht
De kracht van Vier het Leven zit in het maatwerk, de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. Onze gasten worden persoonlijk opgehaald en weer thuisgebracht. Begeleiding, vervoer, entree en consumpties zijn allemaal inbegrepen.

Explosieve groei
Dat we voorzien in een grote behoefte, blijkt wel uit de groeicijfers. Namen in 2006 nog 600 ouderen deel, in 2020 verwachten we ruim 32.000 deelnames. Zo brengen we steeds meer ouderen in contact met betekenisvolle ervaringen en met elkaar.

Oranjefonds
Vier het Leven is als veelbelovend initiatief opgenomen in het Oranjefonds Groeiprogramma. Op 8 december 2008 werden we beloond met de prijs voor ‘het meest innovatief en communicatief krachtige plan’ binnen dit programma.

In 2014 ontving Vier het Leven 'De Onderscheiding' voor inspirerend vermogen. Jaarlijks wordt De Onderscheiding uitgereikt aan bijzondere initiatieven die met steun van vermogensfondsen een wezenlijke maatschappelijke impact hebben, met vaak (langjarige) diepte-investeringen en nieuwe samenwerkingsvormen.

Wie meedoet, blijft meetellen
Als non-profit organisatie zijn we afhankelijk van de bijdragen van anderen. Naast de inzet van een fantastische ploeg vrijwilligers, kan Vier het Leven rekenen op de waardevolle steun van onze culturele partners, sponsors en donateurs.

Samen helpen we duizenden ouderen op weg naar nieuwe belevenissen; om naar uit te kijken, om mee te maken en nog lang van na te genieten. Immers, wie meedoet, blijft meetellen.